Christus Koningkerk Antwerpen

Gemeente Antwerpen

UITDAGING

In België zijn er van veel gebouwen geen bouwtekeningen beschikbaar. Een grote Belgische netbeheerder heeft De Kruijter ingeschakeld om zonder deze tekeningen 3d simulaties te maken.

Door een scan van een gebouw te maken met een point cloud scanner, ontstaat een puntenwolk. De Kruijter heeft een gepatenteerde tool ontwikkeld om deze puntenwolk dicht te maken en te voorzien van de juiste armaturen op basis van werkelijke fotometrische data. Zo kan in een 3d simulatiemodel getoond worden hoe de verlichting er in werkelijkheid uit zal gaan zien. Het vervolgens bijsturen van een lichtplan wordt bijzonder eenvoudig en kan zelfs samen met de opdrachtgever real-time online.

Hierna kunnen de beelden klaar worden gezet om gerenderd te worden.

Op basis van de accurate puntenwolk kunnen ook 2d tekeningen worden gemaakt waarop de armaturen en de richthoeken te zien zijn.

Tevens kan van de 3d scan een draadmodel worden gemaakt om de kabelloop te berekenen. Dit is een feature die veel tijd bespaart bij de montage. In het draadmodel worden de plaatsen en lengtes van de kabeldelen weergegeven. De monteur hoeft deze pasklare delen alleen nog te plaatsen en via connectoren met elkaar te verbinden.

Nieuwe simulatietechnieken verkorten de testfase en resulteren in beter doordachte oplossingen. Het 3d kabelmodel maakt montage simpel, snel en probleemloos.

WAT HEBBEN WE GEDAAN

Simulatie en draadmodel voor het monteren van de bekabeling.