Enka-terrein Ede

Gemeente Ede

UITDAGING

De firma Enka maakte vroeger veel huishoudelijke schoonmaakartikelen en is bekend om haar Enka-zeem. Het fabrieksterrein wordt vandaag de dag niet meer in deze hoedanigheid gebruikt maar omgebouwd naar een woonwijk. De oude gebouwen krijgen een woonbestemming en het terrein wordt voorzien van bijpassende woningen.

De Kruijter is gevraagd om voor dit terrein de verlichtingsplannen te maken. De armaturen die in het plan gebruikt werden, zijn van een type met een oude Fortimo lensmodule. Hiervoor is onderzoek gedaan naar een type dat met lenzen werkt en een betere spreiding geeft. Dit levert een besparing van 20% op op lichtmasten en 30% op energie ten opzichte van de oude configuratie.

De lichtplannen worden integraal met een civiel bureau vervaardigd. Daardoor heeft de gemeente minimale zorgen over de afstemming tussen de diverse inrichtingselementen. Door de ruime kennis en ervaring met dergelijke grote lichtplannen vindt het project een vlotte doorstroming. Hierdoor kan ook de achterstand die in het verleden is opgelopen, worden ingelopen. Tevens kunnen afgekeurde lichtplannen uit het verleden nu hun goedkeuring krijgen.  

WAT HEBBEN WE GEDAAN

Vervaardigen van lichtplannen die in fasering naadloos op elkaar aansluiten.