OLV HEILIG HART KERK

ANTWERPEN, BELGIE

UITDAGING

De ontwikkeling van het 3D scannen via puntenwolken gaat zeer snel en steeds nauwkeuriger. Het is zelfs mogelijk om exacte kleurinformatie van het gescande object aan de puntenwolk toe te voegen. Op deze wijze kunnen prachtige 3D-scans worden gemaakt van gebouwen en constructies. Zo ook de OLV Heilig hart kerk te Borgerhout

Het modelleren daarvan kost normaliter veel tijd en geld en wordt daarom slechts zelden gedaan.   Daarnaast is het nooit zo nauwkeurig en gedetailleerd als een puntenscan. De methode van De Kruijter maakt het mogelijk om goedkoper, sneller én beter dan welke andere bestaande werkwijze ook, mooie aangelichte 3D-modellen te maken waarmee ieder lichtontwerp kan worden gesimuleerd en vanuit iedere zichthoek kan worden gevisualiseerd.

Voor lichtplannen waren deze puntenscans tot op heden ongeschikt, omdat het licht door de pixels heen schijnt zonder zichtbaar effect. De Kruijter heeft een methode ontwikkeld om de losse puntenwolken samen te voegen en om te bouwen tot een bruikbaar 3D model, dat kan worden voorzien van lichttechnische reflectie eigenschappen. Het model kan worden gebruikt om aan te lichten, waarbij alle karakteristieke invallende of uitstekende vormen van bijvoorbeeld een kerk of monumentaal pand prachtig zichtbaar worden.

WAT HEBBEN WE GEDAAN

Laten scannen van het object naar een puntenwolk, de puntenwolk lichtdicht maken en texture van het object aanbrengen en voorzien van armaturen met de juiste fotometrische data (karateristieke lichtverdeling) en reflectie gegevens.