Hey! deze resolutie scherm wordt niet ondersteund

Krimp het scherm terug naar beneden of terug naar huis

Lichtplannen

De Kruijter maakt lichtplannen op het hoogste kwaliteitsniveau. Door met een minimum aan materialen het optimale lichtbeeld te creëren, worden de kosten na realisatie van het plan snel terugverdiend en wordt een besparing gerealiseerd van 20% tot 40% op aanleg, onderhoud en energie. Hoe is dit te verwezenlijken? Door -met kennis en ervaring- op zoek te gaan naar de best passende verlichtingsoplossing!

Kabelplannen

Het vervolg op een verlichtingsplan is het kabelplan. De Kruijter levert een passend en geoptimaliseerd kabelplan. Met ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen en berekenen van eigen laagspanningsnetten kan De Kruijter uw lichtplan met hetzelfde gemak voorzien van een eigen laagspannings-net dat voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Simulaties

Bij een 3d simulatie wordt een model of scan gemaakt van het pand, situatie of object. Het model wordt voorzien van de door de fabrikant gemeten uitstralingsgegevens waarna het resultaat op zeer realistisch wijze zichtbaar wordt. Het voordeel van deze werkwijze is het eenvoudig en snel kunnen aanpassingen van de verlichtingsopstelling en inzichtelijk maken van de effecten van een bepaalde keuze.

Tevens kan er, op aanvraag, een bestand worden geleverd om door de simulatie heen te wandelen. Indien er gerenderde beelden gewenst zijn dan worden deze gemaakt van vooraf gekozen camera standpunten. De methodiek en de werkmethoden om tot een high-end visualisatie komen is een ontwikkeling van De Kruijter Public Lighting.

Onderzoek

Op het gebied van onderzoek heeft De Kruijter door de jaren een reputatie opgebouwd. Het vakgebied van de openbare verlichting is complex en zeer specialistisch. Het verrichten van onderzoek vereist dan ook kennis en jarenlange ervaring. Zo wordt De Kruijter regelmatig gevraagd voor het uitvoeren van lichttechnisch onderzoek, lichthinder onderzoek, modelmatig onderzoek,  belevingsonderzoek, product-verkenning en positionering in de markt.

Praktijkmetingen

Om een verlichtingsinstallatie in de praktijk te toetsen aan de richtlijnen voert De Kruijter praktijkmetingen uit waarbij onder andere; luminantie, lichtsterkte, verlichtingssterkte, verblinding, knipperfrequentie van een lichtbron en gelijkmatigheid gemeten kunnen worden.

De Kruijter voert deze metingen uit met de modernste technieken. Het is zelfs mogelijk om luminantie-metingen rijdend en luxwaarden zonder uitzetten van een raster doormiddel van Augmented Reality uit te voeren. Door deze zeer innovatieve methoden is het mogelijk om een grote efficiëntieslagen te maken.

 

Cursussen

In het verleden was het zo dat partijen als verlichtingsleveranciers, Rijkswaterstaat, aannemers, gemeentes en provincies hun eigen lichtplannen maakten en hiervoor ook de kennis in huis hadden. Veel van deze kundige mensen zitten tegen hun pensioenleeftijd aan of zijn deze reeds gepasseerd. Hierdoor verdwijnt de kennis binnen de branche. Tegelijkertijd volgen de ontwikkelingen in de openbare verlichting elkaar in hoog tempo op, zeker nu led verlichting zijn intredeheeft gedaan.

Daar komt bij dat voor mensen die de studie verlichtingskunde hebben gestudeerd, het in de praktijk vaak toch lastig blijkt te zijn om een verlichtingsplan te maken.Na veel vraag uit de branche om kwalitatief goede scholing en bijscholing, heeft De Kruijter hier gehoor aan gegeven en is gestart met de cursussen Dialux Evo, Calculux, Ulysse en een Algemene cursus openbare verlichting..

No items found.