St Servaas brug

St Servaas brug

Geschreven door
Nico de Kruijter

St Servaas brug

Geschreven door
Nico de Kruijter
Verlichting ontwerpen waarvan het armatuur niet zichtbaar is maar wel het lichtbeeld en presentatie aan de raad met mogelijkheid om online zaken real-time aan te passen.

Werk:

Het is een behoorlijke uitdaging om proef te schijnen onder de bogen van de St Servaasbrug. Na een aantal verwoede pogingen is besloten om de Kruijter Public Lighting een simulatiemodel te laten maken en samen met de verantwoordelijken een lichtstudie te doen. Er is eerst en model gemaakt dat de mogelijkheid biedt om onder de bogen van de St Servaas burg verlichting te plaatsen en vanuit de omgeving  een beoordeling te doen. De St Servaas brug is op een zondagochtend 3D gescand met een drone en een dag later is vanuit het water een scan gemaakt van de onderkant van de bogen.

Het 3D model is voorzien van verlichtingsarmaturen die in een afgesloten buis zijn gemonteerd. Met de betrokkenen van de gemeente  Maastricht is online de simulatie aangepast totdat eenieder tevreden was met het eindbeeld. Het armatuur is qua constructie uitgetekend door de Kruijter en in productie genomen door RX light.

Constructie van het armatuur

Uitdaging:

Een 3D model maken van een bestaande brug en een omhulsel ontwerpen dat geen inkijk geeft vanaf de kade.