Vliegend meten

Lichtmeting

07/2023
Als een rijdende lichtmeting niet gaat vanwege de grootte van het oppervlak en het gebied niet kan worden afgezet, is Vliegend meten een oplossing

Om optimale kwaliteit te kunnen leveren en zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, volgt De Kruijter de modernste technieken op de voet. Het inzetten van een drone is hier een goed voorbeeld van. Bij het uitvoeren van een lichtmeting op een groot gebied als een kruising, rotonde of parkeerterrein is een drone met gekalibreerde beeldsensor een prima instrument. Hiermee kan vanuit de lucht in één opname het gehele terrein worden gemeten. De primeur van een reeks geslaagde metingen heeft plaatsgevonden op het Tolplein bij de Westerscheldetunnel.

De dataset is ook naderhand nog te raadplegen voor analyse van het lichtbeeld. Door het vrij kunnen plaatsen van rekenrasters in elk gewenst gebied is achteraf een extra her meting niet noodzakelijk.

Recent uitgevoerde drone lichtmetingen zijn uitgevoerd op; bij Kloosterboer op havenbied Vlissingen, Stichtse rotonde te Amersfoort en Terrein Microsoft te Middenmeer.

Overige lichtmetingen