Tunnel N2 A2 te Eindhoven

Simulatiemodel, 3d BIM model verlichting en gaasconstructie, ontwerp elektrische installatie.
Klant
Strukton
Jaar
2023
Onderdelen
Simulatiemodel, 3d BIM model verlichting en gaasconstructie, ontwerp elektrische installatie.

Als specialist in lichttechnologie en visuele communicatie heeft De Kruijter in samenwerking met Strukton een innovatief en geheel instelbaar 3d model ontwikkeld. Dit model is ontworpen als testplatform voor het moiré-effect op de tunnelwanden. het moiré-effect is een optisch verschijnsel dat ontstaat wanneer twee geometrische patronen elkaar kruisen. Het model is opgebouwd uit een achterwand met een kleurverloop en diagonale lijnen en een stalen voorwand met een gatenpatroon. Het instellen van dit specifieke patroon is zonder de hulp van high-end simulatiesoftware zeer lastig. Vandaar dat dit modelmatig gesimuleerd is.

Met behulp van het simulatiemodel kunnen de lijnen in de achterwand en de gaten in de voorwand onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om het moiré-effect optimaal te visualiseren en te analyseren. Bovendien wordt dit effect getest met behulp van een virtueel rijdend voertuig om te kijken of de verlichting ook aan de laatste richtlijnen voor tunnelverlichting voldoet. Door dit innovatieve model kunnen bedrijven zoals Strukton de kwaliteit van hun producten verbeteren en hun werkzaamheden efficiënter uitvoeren.

De ontwikkeling van dit model is een continu proces van innoveren en verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van simuleren van licht en reflecties van materialen.

Het eindresultaat is een zeer realistisch beeld dat de mogelijkheid biedt om facetten realtime te testen (zoals het aanpassen van materialen of het doorvoeren van wijzigingen in het model tijdens de bouw) en adequate oplossingen aan te dragen.

No items found.