Tracé N62

Van nul meting tot het upgraden van de gehele verlichting naar led inclusief het 3d scannen en simuleren van het lichtbeeld van belangrijke locaties Toplein, openbare verlichting, tunnel, Cado, Hangtrogbrug en Wiel van hiel
Klant
Westerscheldetunnel NV
Jaar
2021
Onderdelen
Verlichtingsplan openbare verlichting en tunnelverlichting, Rijdende luminantie-metingen, Drone luminantie-metingen, 3d-simulaties over het gehele tracé.

Werk:

Nulmeting

Het gehele traject is met een voertuig voorzien van luminantie-camera (lichtmeet-camera) afgereden. De eerste keer overdag en de tweede keer in de nacht. Overdag voor het meten van de ingangsverlichting van de beide tunnelbuizen en 's nachts om de kwaliteit van de huidige openbare verlichting te meten. Het tolplein was te groot om in 1 keer te scannen en daar is gekozen om dit vanuit de lucht te doen. Dit met onze Inspire 1 drone voorzien van luminantie-camera. De beelden zijn geanalyseerd in een rapportage verwerkt.

3d Simulatie

Om een beeld te krijgen bij de sfeer en uitstraling van de verlichting na de ombouw naar led is er voor gekozen om belangrijke objecten of locaties in 3d uit te werken. Door gebruik te maken van de laatste techniek op het gebied van scannen zijn de objecten gescand. Van deze scans zijn 3d modellen gemaakt en in een high-end lichtsimulatie pakket en voorzien van de lichtverdeling  files. De beelden zijn gedeeld met de opdrachtgever en real time op enkele details aangepast.

Verlichtingplan openbare verlichting

De ondergrond van het gehele tracé is in InfraCAD map opgevraagd en de foto's van Google Earth onder de tekeningen gehangen. De mastlocaties zijn overgenomen van de foto's en aan de hand van de database en oude gegevens is er een nieuw verlichtingsplan gemaakt. Om niet afhankelijk te zijn van 1 fabricaat zijn meerdere opties doorgerekend.

Detail engineering

Van elk object zijn er 2d tekeningen gemaakt met de locaties van de verlichtingsarmaturen en de beugels die nodig zijn voor de montage, zijn op detail niveau uitgewerkt. Voor het uitlichten met schijnwerpers vanuit het maaiveld is een betonnen-poer ontwikkeld met een antidiefstal kooi constructie die het lichtbeeld niet verstoord. De tekeningen van de speciale lichtmasten in het project zijn opgevraagd en aangepast voor de lagere lichtpunthoogten.

Uitdaging:

Vinden van een oplossing om revisie van Google Earth om te zetten naar werktekeningen
en het maatvast scannen van dergelijke grote gebieden en tot slot het meten van het Tolplein zonder wegafzetting

No items found.